V sobotu 16.9. bude diecézní pouť v Teplé

14.09.2017 21:51

Diecézní pouť v Teplé prožijeme s bl. Hroznatou

 

 

Největší diecézní setkání roku, společná pouť do kláštera v Teplé, kam se každý rok sjíždí kolem tisíce účastníků ze všech koutů diecéze, už je za dveřmi a přípravy jsou v plném proudu. Uskuteční se v sobotu 16. září 2017, mládež začne tradičně o den dříve.

Letošní program se ponese především v oslavách 800. výročí od smrti bl. Hroznaty a reflektování současného motta diecéze: „Bože zkoumej mě, ty znáš mé srdce, zkoušej mě, ty znáš můj neklid, hleď, zda jsem nesešel na cestu trápení, a po cestě věčnosti mě veď.“ (Ž 139,23n)

 

PROGRAM, sobota 16. září

9.45 zahájení u kříže

10.00 katecheze na diecézní motto: P. Bogdan Stepien OSPPE,
program pro děti, program pro –náctileté, program pro mládež

11.00 slavení eucharistie s biskupem Tomášem

12.15 polední přestávka na občerstvení

12.45 koncert dětského orchestru Tremolo

13.00 možnost prohlídky klášterní knihovny (zdarma do 14.00)

13.30 pokračování programu pro děti, -náctileté a mládež (do 15.15)

14.00 přednáška o bl. Hroznatovi: P. Jindřich Zdík Charouz, OPraem, křížová cesta, divadlo „Blahoslavený Hroznata“, pro manžele: „Být Božím nástrojem“: Josef a Manka Kutilovi či adorace v klášterní kapli

15.30 zakončení pouti v kostele

„Milí spolubratři, milé sestry, milí bratři, prosím přijeďte do Teplé na diecézní pouť. Je to důležité povzbuzení pro každého z nás a orientační bod na našem společném putování. Moc se na Vás těším!“    + Tomáš

 

PROGRAM  PRO MLÁDEŽ, 15.-17. září

Mládež z celé diecéze má opět možnost setkat se již o den dříve, tedy v pátek 15. září, a nově také příležitost zůstat až do neděle.

Pro zájemce, kteří chtějí připutovat pěšky, je sraz ve 14.00 hodin před před nádražím v Plané u Mariánských Lázní.

Program pak začne v 18.00 hodin společnou večeří, po níž je naplánován koncert Oborohu Slávka Klecandra, následovaný grilovačkou či táborákem a společnou modlitbou.

Také sobota bude tentokrát akčnější než jindy – účastníci se mohou těšit na sportovní turnaje v ringu a brännballu, lanové aktivity, přednášku a společnou mši svatou. Sobotní podvečer tak poskytne prostor pro hlubší seznámení na workshopech, při sdílení a hrách, večer nám pak Honza Duchoslav se svou kytarou pomůže dobře prožít společnou adoraci.

Pro přespání v klášteře je třeba vzít si s sebou spacák a karimatku. Pozor, nocleh je třeba rezervovat předem – včetně upřesnění, zda se jedná o přespání z pátku na sobotu, ze soboty na neděli, nebo obojí. To vše na dcm@bip.cz.